NEA

Cyprus Olympian Gala Dinner – Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια βραδιά αφιερωμένη στους Κύπριους Olympians.

Φεβ 19, 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου το Gala Dinner των Κυπρίων Olympians, με κεντρικό μήνυμα το διαχρονικό «Once an Olympian, Always an Olympian», μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που εκπροσώπησαν την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού για τον κυπριακό αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τον διορισμό του Προέδρου του Cyprus Olympians Association, κ. Κώστα Παπακώστα, στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα Αθλητισμού. Πρόκειται για μια απόφαση με σαφές θεσμικό και συμβολικό αποτύπωμα, η οποία συνιστά ουσιαστική αναγνώριση εκ μέρους της Πολιτείας της βαρύτητας και του ρόλου των Olympians στον χώρο του αθλητισμού.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ – Hellenic Olympians Association), κ. Βούλας Κοζομπόλη, γεγονός που επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των Ολυμπιακών κοινοτήτων Κύπρου και Ελλάδας.

Τη διεθνή διάσταση της εκδήλωσης ενίσχυσε το διαδικτυακό μήνυμα που απηύθυνε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του World Olympians Association, Pernilla Wiberg OLY, υπογραμμίζοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα της Ολυμπιακής κοινότητας και τη σημασία της ενότητας των Olympians διεθνώς.

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η εκπροσώπηση της Πολιτείας και του οργανωμένου αθλητισμού. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Κλέα Παπαέλληνα, ο Πρόεδρος του Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωάννου, η Αντιπρόεδρος ΚΟΑ κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, ο Πρόεδρος της Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και ο Διευθυντής ΚΟΕ κ. Ανδρέας Βασιλείου. Παρέστησαν επίσης πολιτειακοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, μέλη διοικητικών συμβουλίων, καθώς και Olympians από διαφορετικές εποχές και αθλήματα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο οργανισμός Cyprus Olympians Association, στο πλαίσιο της προεδρίας του κ. Κώστα Παπακώστα, με τη συμμετοχή του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στη διοργάνωση συνέβαλαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Άντρος Καραπατάκης, Πρεσβευτής Fair Play για τα έτη 2025–2026, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πανίκος Ευριπίδου, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αγρότης, κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης και κ. Χαράλαμπος Παναγίδης. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος των Friends of Olympians, κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μελετίου, διασφαλίζοντας τη συνοχή και τον ρυθμό μιας εκδήλωσης υψηλού συμβολισμού.

Την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τη συνολική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε η RGB Design, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία μιας άρτιας και καλαίσθητης βραδιάς, αντάξιας της ιστορίας και των αξιών των Κυπρίων Olympians.

Το Gala Dinner των Κυπρίων Olympians αποτέλεσε μια ουσιαστική υπενθύμιση ότι ο Ολυμπισμός δεν περιορίζεται σε αγωνιστικές στιγμές, αλλά συνεχίζει να ζει μέσα από τους ανθρώπους του, τις αξίες του και τη συλλογική μνήμη του κυπριακού αθλητισμού.

Once an Olympian, Always an Olympian.

Η περιοχή αυτή είναι καταχωρημένη στο wpml.org ως περιοχή ανάπτυξης. Μεταβείτε σε τοποθεσία παραγωγής με κλειδί στο remove this banner.