Λύκειο Κολοσσίου στην Λεμεσό με θέμα: ‘’Οι Αξίες και Μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων’’

Η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) – Cyprus Olympians Association ανακοινώνει ότι τρεις Olympians – Μέλη της οι Χαράλαμπος Παναγίδης, Ηλίας Ιωάννου και Άννα Κίμωνος, μίλησαν την Τρίτη 28/9/2021 στο Λύκειο Κολοσσίου στην Λεμεσό με θέμα: ‘’Οι Αξίες και Μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων’’

Οι Olympians μετέφεραν στα νεαρά παιδιά τις αξίες και τα μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από προσωπικά βιώματα στην πορεία τους στον αθλητισμό και την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως έχει τονιστεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι μεταξύ των βασικών σκοπών, στόχων και προτεραιοτήτων της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. Σαφώς και απώτερος στόχος είναι να μεταλαμπαδεύσει όλες τις Αξίες και Ιδεώδη του Ολυμπισμού σε νεαρά άτομα.

Στην εκεί παρουσία τους οι Olympians είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν με τις εμπειρίες τους στους νέους, τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και να τονίσουν προς την πολιτεία ότι τέτοιοι άνθρωποι που τίμησαν την χώρα τους πρέπει να τυχαίνουν της πρέπουσας αναγνώρισης, εκτίμησης, σεβασμού και τιμής και να δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα στα νέα ταλέντα να προχωρήσουν με όνειρα και στόχους:

  1. Να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό
  2. Να προχωρήσουν στον πρωταθλητισμό με στόχο την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αξίες και τα μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Αθλητισμός γενικά διδάσκει και μάλιστα επιτυγχάνει να επηρεάζει και να κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τόσο τον αθλούμενο, τον θεατή αλλά και τους παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτόν.  

Κάθε αθλητικό γεγονός διδάσκει διάφορες συμπεριφορές και ενέργειες και στέλνει μηνύματα.

Όμως το Αθλητικό Ιδεώδες είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΟ και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

«Το να αγωνίζεται ο αθλητής για την νίκη προτάσσοντας τον σεβασμό στον αντίπαλο και την αρμονική ανάπτυξη του σώματος και της ψυχής».

Ειδικά σε ότι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία  σημειώνει:

«Το Ολυμπιακό Πνεύμα συνδέεται με τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η πνευματική διάσταση των αγώνων τονίστηκα εξ’ αρχής από τον ίδιο PIERRE DE COUBERTEIN και πάνω σε αυτή βασίστηκαν οι Ολυμπιακές αξίες που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας. Η συμβολή αυτών των αξιών στην εκπαίδευση και την κοινωνία κρίνεται θεμελιώδης από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τους διεθνές φορείς Ολυμπιακής Παιδείας σε όλο τον κόσμο».

Η παρουσία των Olympians στο Λύκειο Κολοσσίου αγκαλιάστηκε τόσο από τους μαθητές αλλά και από τους καθηγητές, προσφέροντας την ευκαιρία και στους ίδιους του παλιούς αθλητές να προσφέρουν με την γνώση και την εμπειρία τους στα νεαρά παιδιά.

Είναι στόχος για την Κ.Ε.Σ.Ο.Α να συνεχίσει αυτού του είδους τις δράσεις και εκδηλώσεις.