Οι Γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο στον Αθλητισμό και την Κοινωνία

‘’Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας’’ η σημερινή και η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association εκφράζουν τις θερμότατες ευχές τους σε όλες τις Γυναίκες και τονίζουν την σημαντικότητα του ρόλου τους σε ολόκληρο το φάσμα του Αθλητισμού αλλά και της Κοινωνίας γενικότερα. Οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα των Γυναικών που έχουν επάξια πετύχει, έχουν οδηγήσει στην καταξίωση των με αποτέλεσμα η ισότητα των φύλων να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σ’ όλο το φάσμα της ζωής τόσο στην πατρίδα μας, την Ε.Ε. όσο και στον παγκόσμιο χώρο και αυτό μόνο ως θετικό μπορούμε να το εκλάβουμε.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της Γυναίκας.Στο κομμάτι του Αθλητισμού είναι γενικά παραδεκτό και αποδεκτό ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Γυναίκες έχουν πετύχει τεράστιες επιτυχίες. Έχουν να επιδείξουν επιτεύγματα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Οι Γυναίκες Olympians της Κύπρου στο σύνολο τους είναι 36 από τους 121 Olympians του Τόπου μας, κάτι το οποίο αποτελεί το 30%. Ακόμη τονίζεται ότι στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. είναι εκλεγμένες 2 Γυναίκες (Άντρη Σιάλου – Γενικός Γραμματέας και Ελένη Αρτυματά – Μέλος), κάτι που και αυτό αποτελεί σχεδόν το 30%. Με αυτά τα δεδομένα, στο μέλλον είμαστε βέβαιοι ότι η ποσόστωση των Γυναικών θα είναι ακόμη πιο ψηλή, ευελπιστώντας στην πραγματική ίση συμμετοχή των φύλων σε όλες τις θέσεις και θεσμούς της Κοινωνίας.

Η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association εκφράζουν τις θερμότερες ευχές και ευχαριστίες τους σε όλες τις Γυναίκες, την Μάνα, την Αδερφή, την Σύζυγο, την Οικοκυρά, την Αθλήτρια για όλα όσα έχουν προσφέρει και για όλα όσα θα προσφέρουν στο μέλλον.