H Parimatch Foundation και οι Cyprus Olympians συνεχίζουν για 2η χρονιά να Στηρίζουν Νεαρούς Αθλητές με Χορηγία

Το Parimatch Foundation συνεχίζει να ακολουθεί τον στόχο του, να προωθεί την υγεία και την ευημερία της κοινότητας μέσω της εκπαίδευσης και της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό, παρέχοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες για όλους, βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Cyprus Olympians Association) με σκοπό να χορηγήσει νέους αθλητές και αθλήτριες για ακόμη μια χρονιά. Το Ίδρυμα χρηματοδοτεί και υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις και προγράμματα που μεριμνούν για την υγεία και την ευεξία των παιδιών στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η Parimatch.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. (Cyprus Olympians) και του Parimatch Foundation επισφραγίστηκε πέρσι. Φέτος μαζί δίνεται συνέχεια στο πρόγραμμα Boost4Best για 2η συνεχή χρονιά. Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που έγινε χτες την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 2021 στην Π.Ο.Ε.Δ., απονεμήθηκαν στους αθλητές/τριες οι οποίοι επιλέχθηκαν στο Πρόγραμμα Στήριξης Νεαρών Αθλητών, τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα .

Δόθηκαν οικονομικές επιχορηγήσεις σε 16 αθλητές/τριες (7 κορίτσια και 9 αγόρια) από διάφορα αθλήματα, από όλη την Κύπρο μεταξύ των ηλικιών 13 και 17 χρονών. Τα παιδιά που επιλέχθηκαν ασχολούνται με Τζούντο-3 αθλητές, Κολύμβηση-1 αθλήτρια, Σφυροβολία-2 αθλήτριες, Ακόντιο-1 αθλήτρια, , Άλμα εις μήκος-1 αθλητής, Ποδηλασία-1 αθλήτρια, Ιστιοπλοΐα-1 αθλητής, Τένις-2 αθλητές, Σκοποβολή-2 αθλητές, Καράτε-2 αθλητές. 

Το πρόγραμμα Boost4Best δημιουργήθηκε για να βοηθήσει έμπρακτα και να ενθαρρύνει τους ανερχόμενους αθλητές να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις, οικονομικές δυσκολίες, ανισότητες, ψυχολογική πίεση και δυσκολίες πρόσβασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο δρόμο προς τις νίκες και τα επιτεύγματα.  Επίσης σκοπός του προγράμματος είναι να εστιάσει την προσοχή της κοινωνίας στις ανάγκες των νέων αθλητών. Το πρόγραμμα BOOST4BEST θα δώσει συνολικά χορηγίες αξίας 42,000 ευρώ με τον κάθε αθλητή να λαμβάνει 250 ευρώ κάθε μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε η κα. Katerina Biloruska, Chairwoman του Κοινωφελούς Ιδρύματος Parimatch Foundation και ο Πρόεδρος των Cyprus Olympians κ. Κώστας Παπακώστας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, τα Μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ο.Α. κ.κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Μιχάλης Ιωάννου, Σωτήρης Αδάμου, Κάλλη Χατζηιωσήφ. Επίσης παρευρέθηκαν και ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί Αθλητικών Θεμάτων κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, οι Πρόεδροι και Γ. Γρ. των Ομοσπονδιών των οποίων αθλητές/τριες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα (Κολύμβησης, Σκόπευσης, Στίβου, Τένις, Τζούντο, Ποδηλασία, Καράτε), Μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. και άλλοι Cyprus Olympians και τέλος γονείς και φίλοι των αθλητών/τριων. 

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η Olympian του Ρίο 2016 Λεοντία Καλλένου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της: “Όντας αθλήτρια για τα τελευταία 17 χρόνια, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι το να παίρνει κανείς υποτροφία δεν έχει μόνο οικονομική αξία αλλά και ψυχική, λόγω του ότι δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους αθλητές να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο γιατί νιώθουν ότι κάποιος πιστεύει στις δυνατότητες τους και ενισχύει τον αγώνα που κάνουν καθημερινά. Είμαι σίγουρη πως η πολιτεία και όλοι αυτοί που αγαπούν τον αθλητισμό επικροτούν το σκοπό της αποψινής εκδήλωσης και θέλουν να γίνει θεσμός.”

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των Cyprus Olympians,  Κώστας Παπακώστας ανέφερε: “Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι οι σκοποί των δύο μας φορέων είναι ταυτόσημοι με την προσπάθεια προεπιλογής και αξιοποίησης των αθλητικών μας ταλέντων, τους οποίους εμείς οι Olympians θεωρούμε και ονομάζουμε μελλοντικούς Olympians.”

Στην ομιλία της η  Chairwoman του Parimatch Foundation, κα. Katerina Biloruska δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που βρισκόμαστε εδώ, αυτό το πρόγραμμα άρχισε πριν από ένα χρόνο και είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές που έχουμε υποστηρίξει σε αυτή την πορεία. Στόχος αυτού του προγράμματος, Boost4Best, είναι να στηρίζει νέους αθλητές και ταυτόχρονα να βοηθά έμπρακτα τα νεαρά ταλέντα να εξελίσσονται.”.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε: “Είναι με χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, στην εκδήλωση της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. και της Parimatch Foundation. Στην κατάσταση και την πολιορκία την οποία βρισκόμαστε από την πανδημία χρειαζόμαστε τις αξίες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Οι αξίες του αθλητισμού αποτελούν τρόπο ζωής. Το Υπουργείο πρέπει και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες για τον αθλητισμό. Με οδηγό την «ευγενή άμιλλα» θα συνεχίσουμε όλοι σαν χώρα να στηρίζουμε τον αθήτισμό”

Εγώ και όλοι οι συναθλητές μου που έχουμε την τιμή, σήμερα, να επιβραβευόμαστε, για τις αθλητικές επιδόσεις μας, θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Parimatch Foundation, η οποία έχει την πρωτοβουλία να βοηθά και να συμβάλλει, έμπρακτα, στην ανάπτυξη νεαρών ταλέντων του αθλητισμού στον τόπο μας. Ως αθλητές, νοιώθουμε ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας, τονώνεται το ηθικό μας και βελτιώνεται η ψυχολογία μας. Κυρίως νοιώθουμε ευγνωμοσύνη, αφού η οικογένειά μας δεν θα επιβαρυνθεί. Ευχαριστούμε, με όλη μας την καρδιά την Parimatch Foundation και από δική μας πλευρά υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά, με συνέπεια, με ήθος, με ευγενή άμιλλα και με εντιμότητα και με στόχους τη βελτίωση, την καλύτερη απόδοση, τη συμμετοχή μας σε μεγάλες διοργανώσεις για να τιμούμε τη μικρή πατρίδα μας, την Κύπρο μας.”, δήλωσε η Βαλεντίνα Σάββα, αθλήτρια η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα για 2η χρονιά εκ μέρους όλων των νεαρών αθλητών.

Οι επιλεγέντες αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος Boost4Best είναι:

 1. Αντρέας Τίμινη – Τένις
 2. Γιάννης Αντωνίου – Τζούντο
 3. Αιμίλιος Ποέρος  – Ιστιοπλοΐα
 4. Αλέξανδρος Τσαγγαράς – Καράτε
 5. Λοΐζος Βασιλείου – Καράτε
 6. Κλειώ-Μαρία Ιωάννου – Τένις
 7. Κωνσταντίνα Γεωργίου – Ποδηλασία
 8. Πέτρος Χριστοδουλίδης – Τζούντο
 9. Οδυσσέας Γεωργάκης – Τζούντο
 10. Παναγιώτα Χαραλάμπους – Σκόπευση
 11. Αντρέας Ποντίκης – Σκόπευση
 12. Άννα Χατζηλοϊζου – Κολύμβηση
 13. Χριστιάνα Έλληνα – Στίβος, ακοντισμός
 14. Αντρέας Μαχαλλεκίδης – Στίβος, άλμα εις μήκος
 15. Αιμιλία Κολοκοτρώνη – Στίβος, σφυροβολία
 16. Βαλεντίνα Σάββα – Στίβος, σφυροβολία