Συνάντηση Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και των Cyprus Olympians

Την Τετάρτη 17 Μαΐου η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και συγκεκριμένα δια του προέδρου της κ. Παύλου Μυλωνά και των υπολοίπων μελών της επιτροπής προσκάλεσαν τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΣΟΑ – Cyprus Olympians σε συνάντηση όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τόσο τα προγράμματα όσο και τις μελλοντικές δραστηριότητες των Olympians.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μυλωνάς μετά το σχετικό καλωσόρισμα ανέφερε ότι ενώπιον της επιτροπής βρίσκετε το πιο υγιές κομμάτι της Αθλητικής ιστορίας μας και ειδικότερα της Ολυμπιακής πορείας του τόπου μας ως ανεξάρτητο Αθλητικό κράτος. Η συμμετοχή τόνισε ο κ. Μυλωνάς πέραν τον 130 Αθλητών και Αθλητριών μας σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αποδεικνύει ότι ο Αθλητισμός στην Κύπρο έχει παρόν, μέλλον και προοπτικές.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας του ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστοφίδης τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι σταθερός συμπαραστάτης των Olympians και του υγειές Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΣΟΑ κ. Παπακώστας αναφέρθηκε αρχικά στην αμέριστη συμπαράσταση που έχει η ΚΕΣΟΑ – Cyprus Olympians από τον ΚΟΑ και στην συνέχεια επιγραμματικά αναφέρθηκε στις δράσεις και συγκεκριμένα στο σχέδιο υποτροφιών σε 18 έφηβους Αθλητές μας, στην δημιουργία του Αθλητικού Μουσείου, στην έκδοση συλλεκτικού Άλμπουμ των Olympians, τις επισκέψεις που πραγματοποιούν μέλη των Olympians σε σχολεία και την ένταξη των Olympians από τον ΚΟΑ στην διακρατική συμφωνία Κύπρου – Ελλάδας.

Με την σειρά του ο Αντιπρόεδρος των ΚΕΣΟΑ κ . Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διπλής εκπαίδευσης που προωθεί η ΚΕΣΟΑ –  Cyprus Olympians μέσο των Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και τα άλλα μέλη αποφάσισαν όπως η ΚΕΣΟΑ προσκαλείται στις συνεδρίες της επιτροπής και συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρία για το πρόγραμμα σωστής διακυβέρνησης του ΚΟΑ.