Boost4Best 2022-2023: Το Parimatch Foundation στο πλευρό των νεαρών αθλητών/τριων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Ανακοινώθηκαν και για φέτος τα ονόματα των αθλητών που είναι οι δικαιούχοι των υποτροφιών του προγράμματος Boost4Best του διεθνούς φιλανθρωπικού ιδρύματος Parimatch Foundation.  Στους 18 νεαρούς αθλητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν για την περίοδο 2022-2023, απονεμήθηκαν τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Radisson Blu (QBlu Plaza) στη Λάρνακα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022.

Το συνολικό ποσό των €54.000, το οποίο θα διατεθεί την τρέχουσα αθλητική χρονιά, θα κατανεμηθεί σε 18 νεαρούς/ές αθλητές/τριες υψηλών επιδόσεων απ’ όλη την Κύπρο, που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη αθλημάτων: κολύμβηση (2), τένις (2), τζούντο (3), πυγμαχία (1), ιστιοπλοΐα (2), κανό (1), καράτε (2), σφυροβολία (2), πινγκ-πονγκ (1), ποδηλασία (1) και σκοποβολή (1).

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το Parimatch Foundation, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association), στηρίζει

οικονομικά νεαρούς και νεαρές που ξεχωρίζουν στον τομέα του αθλητισμού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στις προπονήσεις τους με περισσότερα εφόδια και λιγότερο άγχος.

Την περασμένη αθλητική χρονιά, το Ίδρυμα είχε διαθέσει €48.000 σε 16 αθλητές.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Parimatch Foundation, της Κ.Ε.Σ.Ο.Α., του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, Βουλευτές της περιφέρειας Λάρνακας, του Οργανισμού Peace Players, του Georgetown University (Washington, D.C.) και των Special Olympics Cyprus, καθώς και προπονητές και αθλητές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κωστάκης Κουκουλής ανάφερε: ‘Μεταφέρω το χαιρετισμό και του προέδρου του ΚOA για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια και την στήριξη σε νεαρά ταλέντα του τόπου. Χαιρετίζουμε αυτή την αξιέπαινη και δυνατή προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς για το μέλλον των νεαρών Αθλητών.’

Η κ. Κατερίνα Μπιλορούσκα, Διευθύντρια του Parimatch Foundation ανέφερε:
‘Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ για ακόμη μία χρονιά και που είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μέσω αυτού του προγράμματος στους νέους αθλητές της Κύπρου. Η προηγούμενες χρονιές απέδειξαν ότι αυτή η προσπάθεια μεγαλώνει, δίπλα στα νεαρά ταλέντα που αποτελούν τους μελλοντικούς Olympians της Κύπρου.’
 
Τέλος ο κ. Κώστας Παπακώστας, Πρόεδρος του ΚΕΣΟΑ ανέφερε: ‘Εκ μέρους των Cyprus Olympians εκφράζουμε μεγάλη χαρά και συγχαίρουμε το Parimatch Foundation για την στήριξη του στα νεαρά ταλέντα της Κύπρου. Τα αποτελέσματα του προγράμματος Boost for Best αποδεικνύουν την σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας.’

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε δύο συζητήσεις με θέματα «Προκλήσεις των νέων αθλητών» και «Αθλητισμός για καλό σκοπό», την ανακοίνωση των ονομάτων των αθλητών και την απονομή των υποτροφιών.

Η πρώτη συζήτηση είχε θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι αθλητές και μίλησαν οι: Ο Φοίβος Ζαχαριάδης -Σύμβουλος Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού, οποίος αναφέρθηκε για το πώς κάποιες αλλαγές στα νομοθετικά πλαίσια μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη των αθλητών μας , ο Σταύρος Μιχαηλίδης – Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Σ.Ο.Α.. ο οποίος μίλησε για την έννοια του Dual career, ο Χρίστος Αραβής – Ομοσπονδιακός προπονητής πυγμαχίας, ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις των αθλητών από την σκοπιά ενός προπονητή, Κάλλη Χατζηιωσήφ του ΚΟΑ η οποία αναφέρθηκε στην ψυχική υγεία των νέων αθλητών και τα προγράμματα στήριξης του ΚΟΑ, και η πρώην αθλήτρια (Olympian) Λεοντία Καλλένου, η οποία μοιράστηκε με τους νέους αθλητές τις δικές τις εμπειρίες και το πώς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Η  δεύτερη συζήτηση, που είχε θέμα τα θετικά που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός σε μια κοινότητα έλαβαν μέρος: Η Katerina Biloruska – πρόεδρος του Parimatch Foundation η οποία αναφέρθηκε στα προγράμματα του Parimatch Foundation στην Κύπρο τα οποία αποσκοπούν στο όφελος την κοινωνίας, η Στέφανη Νικόλα – Peace Players Cyprus η οποία αναφέρθηκε στο έργο των Peace Players Cyprus, Αλέξης Λύρας – Georgetown University ο οποίος μίλησε για τις αξίες του ολυμπισμού και για την προώθηση θετικών κοινωνικών αλλαγών και προγραμμάτων επίλυσης συγκρούσεων  ΄μέσω αυτών των αξιών και ο Ηλίας Σαρρής εκ μέρους των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου (Special Olympics Cyprus), ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου και τα πολλά θετικά που προσφέρει ο αθλητισμός στα άτομα που συμμετέχουν.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Boost4Best 2022-2023:

1Άννα Χατζηλοΐζουκολύμβηση
2Νικόλας Κώστακολύμβηση
3Ανδρέας Τίμινητένις
4Νίνα Ανδρονίκουτένις
5Γιάννης Αντωνίουτζούντο
6Μαρίνα Αζίνουτζούντο
7Πέτρος Χριστοδουλίδηςτζούντο
8Laila Abdullatif           πυγμαχία
9Αιμίλιος Μποέροςιστιοπλοΐα
10Βασίλης Χαραλάμπουςιστιοπλοΐα
11Ξενοφών Αγγελήκανό
12Αλέξανδρος Τσαγγαράςκαράτε
13Λοΐζος Βασιλείουκαράτε
14Αιμιλία Κολοκοτρώνησφυροβολία
15Ιωσήφ Κεσίδηςσφυροβολία
16Σιαρμπέλ Ηλίαπινγκ-πονγκ
17Αλεξάνδρα Σαφείρηποδηλασία
18Κωνσταντίνα Μαρκίδουσκοποβολή

Boost4Best

To πρόγραμμα Boost4Best δημιουργήθηκε από το Parimatch Foundation ειδικά για την Κύπρο, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων στη χώρα και την ενθάρρυνση της αναγνώρισης των πρωταθλητών από την Κύπρο στη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Στηρίζει έμπρακτα και εμψυχώνει τους νέους αθλητές, ώστε να ανταποκριθούν στις πολλές προκλήσεις, τις ανισότητες, την ψυχολογική πίεση, τις οικονομικές ή όποιες άλλες δυσκολίες συναντούν στον δρόμο για την κορυφή, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί τις ανάγκες τους στην κυπριακή κοινωνία.