Παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο Αθλητικό Μουσείο στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

Σάρκα και οστά παίρνει το όνειρο δεκάδων χρόνων για την δημιουργία ενός αθλητικού-ιστορικού μουσείου στις ορεινές περιοχές. 

Με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Εσωτερικών, του ΚΟΑ, αλλά και των ανθρώπων που εμπνευστήκαν την ιδέα, το αθλητικό μουσείο γίνεται πραγματικότητα στην κοινότητα του Αγίου Αμβροσίου. 

«Σίγουρα το αθλητικό μουσείο το οποίο είναι σε εξέλιξη και θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα στις ορεινές κοινότητες είναι μοναδικό στο είδος του και καλύπτει συγκεκριμένα τρεις τομείς», δήλωσε ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης. 

«Ελπίζω ο κόσμος να το δει με καλό μάτι αυτό το μουσείο γιατί είναι ένα μουσείο που μπορεί να έρχονται που μαθητές των δημοτικών σχολείων μέχρι και γυμνασίων να βλέπουν την ιστορία του αθλητισμού μας», ανέφερε ο Κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου, Στέλιος Γρηγορίου.

Σημαντικά εκθέματα όπως φωτογραφικό υλικό από την πρώτη μικτή Κύπρου που αγωνίστηκε με την πανίσχυρη τότε ποδοσφαιρική ομάδα του Ισραήλ, στις 13 Νοεμβρίου 1960 για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου αμέσως μετά την ανακήρυξη της ΚΔ, αλλά και φύλλα αγώνων από ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, είναι μερικά από τα εκθέματα στο μουσείο.