Ανακοίνωση των Cyprus Olympians για την Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 23 Αυγούστου 2013, μετά από πρόταση της Ελλάδας να καθιερωθεί η 6η Απριλίου κάθε χρόνου ως Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Παγκόσμιο Αθλητικό Κίνημα.

Η πρόταση της Ελλάδας να καθοριστεί η ημέρα αυτή ως ορόσημο, πηγάζει από το γεγονός ότι η 6η Απριλίου, ήταν η ημέρα αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Ο Αθλητής αποτελούσε και αποτελεί το βασικό υπόβαθρο του Αθλητισμού και τον ακρογωνιαίο λίθο της Αθλητικής Ανάπτυξης, καθώς δίχως Αθλητή δεν υπάρχει Αθλητισμός. Οι OLYMPIANS όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και Διεθνώς αποτελούν πλέον ένα από τα ισχυρότερα Διεθνή Σώματα του Παγκόσμιου Αθλητισμού και σε αυτό συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν αγωνισθεί σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και απαριθμούν πέραν των 120 χιλιάδων.

Η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) γνωστή και ως Cyprus Olympians Association χαιρετίζει την Ημέρα αυτή καθώς νιώθουν ότι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σώματα, όχι μόνο στη διάσωση των Ολυμπιακών Ιδεωδών, Αρχών και Αξιών, αλλά μέσα από τις δράσεις της που θα υλοποιηθούν όχι μόνο μέσα στο 2021 αλλά και μέσα από το στρατηγικό της πλάνο θα συμβάλει και αυτή, έμπρακτα στον μέγιστο βαθμό στην Ανάπτυξη και την Ειρήνη, συνεχίζοντας την ιερή παράδοση και παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ένδοξοι Αρχαίοι Έλληνες πρόγονοι μας.