Κ.Ε.Σ.Ο.Α.: Ανακοίνωση για παροχή υλικού από Κύπριους Olympians για Αθλητικό Μουσείο στον Άγιο Αμβρόσιο, Λεμεσού

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. στην προσπάθεια της να φέρει πιο κοντά τους Olympians της Κύπρου, προβαίνει σε πάρα πολλές δραστηριότητες με απώτερο πάντα σκοπό να φέρει κοντά όλους τους Olympians αλλά και να προβάλει τα ιδεώδη του Ολυμπισμού σε όλους, στην χώρα μας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Κώστα Χαμπιαούρη και με την ευγενή παραχώρηση οικοδομήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού, θα δημιουργηθεί εκεί Αθλητικό Μουσείο.

Το Μουσείο πέραν από εκθέματα των Olympians της Κύπρου θα φιλοξενεί εκθέματα Ηρώων – Αθλητών του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α αλλά και εκθέματα της πρώτης Εθνικής Ομάδας Ανδρών Ποδοσφαίρου της χώρας μας, η οποία αγωνίστηκε το 1960 με την Εθνική Ομάδα του Ισραήλ.

Ευελπιστούμε να δημιουργηθεί ένας χώρος κόσμημα, ο οποίος να είναι γεμάτος από ιστορία για να θυμούνται οι πιο παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Μέσα και από αυτή την προσπάθεια έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια δυνατή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας, καλούμε όλους ανεξαίρετα τους Κύπριους Olympians να ανταποκριθούν και να παραχωρήσουν, μεταφέρουν ή αποστείλουν το όποιο υλικό από την ενεργό δράση τους, φωτογραφίες ή/και αντικείμενα, τα οποία θα ήθελαν να μοιραστούν με τον κόσμο και να αποτελέσουν εκθέματα στο Μουσείο.

Παρακαλούμε όλους τους Olympians της Κύπρου που θα θελήσουν να μοιραστούν αντικείμενα από την καριέρα τους μαζί με όλο τον κόσμο, να δηλώσουν την πρόθεση τους για την όποια δωρεά, παραχώρηση φωτογραφικού, έντυπου ή/και άλλου υλικού και εξοπλισμού τους, να δηλώσουν και αποστείλουν την πρόθεση τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected] για την διευθέτηση και παραλαβή τους.