Ανακοίνωση των Cyprus Olympians για την Σοφία Μπεκατώρου

Οι Cyprus Olympians με ιδιαίτερη λύπη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας κ. Σοφία Μπεκατώρου.

Οι πράξεις αυτές είναι το λιγότερο ανήθικες και καταδικαστέες από όλο το αθλητικό φάσμα. Ταυτόχρονα επειδή τέτοιες άσεμνες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές στον αθλητισμό, επιβάλλεται να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έχουν ευθύνη για τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος της κ. Μπεκατώρου και οποιουδήποτε άλλου αθλητή/τριας.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των Ελλήνων Olympians ανάλογα περιστατικά́ σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως, ώστε ο θύτης, εφόσον αποδειχθεί́ η ενοχή́ του, να απομακρύνεται αμέσως από τον εκάστοτε χώρο, στην περίπτωση μας τον αθλητικό́ και να τιμωρείται παραδειγματικά́, ώστε ο αθλητικός χώρος να παραμείνει υγιής και ακέραιος για την νέα γενιά́.

Ως Cyprus Olympians Association (Κ.Ε.Σ.Ο.Α) καταδικάζουμε με βδελυγμό και αποτροπιασμό αυτή την ανήθικη πράξη προς την κ. Σοφία Μπεκατώρου, της εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη, συμπαράσταση και τον θαυμασμό μας για την γενναία της πράξη. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε το γεγονός ότι αξιωματούχοι στον αθλητισμό, δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν την θέση τους για την εξυπηρέτηση αλλότριων προσωπικών συμφερόντων που δεν έχουν καμία θέση και σχέση στον αθλητισμό. Ο μοναδικός τους σκοπός θα πρέπει να είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του αθλητισμού και να βοηθήσουν να ανελιχθεί και να εξελιχθεί. Η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους τους και κατάχρηση εξουσίας που καταλήγει σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαράδεκτη και παντελώς καταδικαστέα .

Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος και προσδοκούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν. 

Εκ του Δ.Σ.

Cyprus Olympians Association (Κ.Ε.Σ.Ο.Α)