Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της World Olympians Association η συνεργασία των Cyprus Olympians με την Parimatch Foundation καθώς και η πολύτιμη χρηματοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο

Σημαντική μέρα για την Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.) – Cyprus Olympians Association καθώς η συνεργασία της Cyprus Olympians Association με την Parimatch Foundation για την παροχή 14 υποτροφιών σε νεαρά ταλέντα/ αθλητές, δημοσιεύεται ως πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της World Olympians Association.

Το πρόγραμμα Boost4Best δημιουργήθηκε για να βοηθήσει έμπρακτα και να ενθαρρύνει τους ανερχόμενους αθλητές της Κύπρου να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις, οικονομικές δυσκολίες, ανισότητες, ψυχολογική πίεση και δυσκολίες πρόσβασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στο δρόμο προς τις νίκες και τα επιτεύγματα. Επίσης σκοπός του προγράμματος είναι να εστιάσει την προσοχή της κοινωνίας στις ανάγκες των νέων αθλητών/τριών. Το πρόγραμμα BOOST4BEST θα δώσει συνολικά χορηγίες αξίας 42,000 ευρώ με τον κάθε αθλητή/τρια να λαμβάνει 250 ευρώ κάθε μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι χορηγίες δόθηκαν σε 14 αθλητές από όλη την Κύπρο σε διάσκεψη τύπου την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Lemon Park, μαζί με τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα του Parimatch Foundation.

Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Αθλητικών Θεμάτων, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association κ. Κώστας Παπακώστας, Μέλη της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association και η Chairwoman του Κοινωφελούς Ιδρύματος Parimatch Foundation κα. Katerina Biloruska.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση της ιστοσελίδας της World Olympians Association, γίνεται ιδιαίτερη, ειδική και ξεχωριστή μνεία για την άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη στήριξη της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως παρέχει κάθε χρόνο την πολύτιμη χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα, και να βοηθήσει στη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων για την προαγωγή και προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και ιδεωδών και την έμπνευση της σωματική άσκησης μέσα στο 2021. 

Ταυτόχρονα πρέπει να αναφερθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το γραφείο της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. – Cyprus Olympians Association με το αντίστοιχο της W.O.A., τονίστηκε από αυτή ότι η απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης αποδεικνύει καταρχήν την μεγάλη ευαισθησία της Κυβέρνησης προς το Ολυμπιακό Κίνημα και ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και από άλλα Κράτη να ακολουθήσουν τον τρόπο δράσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Olympians.

Επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο για το θέμα μας στην σελίδα των World Olympians!

https://olympians.org/news/1493/cyprus-noa-supports-next-gen-of-olympians/

Γραφείο Τύπου                                                                          

K.E.Σ.Ο.Α – Cyprus Olympians